Vinterträdgård

Hitta tips och råd för att bygga, inreda eller köpa en vinterträdgård.

Hitta företag som säljer byggmaterial för att kunna bygga en snygg och trevlig inglasad altan billigt samt hitta företag som säljer inredning till en inglasad altan.

Via länkarna ovan man man köpa byggmaterial för att bygga inglasad altan.

Med hjälp av en vinterträdgård kan du när höstmörkret infallit sig, ersätta en del av den känsla det är att vistas ute i sin trädgård, då gräs, buskar och blommor grönskar. Att bygga en vinterträdgård är en tillbyggnad av huset eller en friliggande byggnad, som ökar värdet på bostaden vid en eventuell försäljning. Idag kan man köpa en monteringsbar vinterträdgård som byggsats av många tillverkare och återförsäljare på nätet.


Bygga vinterträdgård

En vinterträdgård kan vara ett växthus eller ett uterum som man kan inreda efter eget tycke och smak. Detsamma gäller om man vill bygga vinterträdgård (uterum) vinterbonad eller inte. En vinterträdgård består till stor del av glas i olika former. Tack vare nätet så har man tillgång till många butiker, återförsäljare och butiker som säljer glaspartier för att bygga vinterträdgård och uterum, eller tom. kompletta vinterträdgårdar och uterum. Längre ner på sidan hittar du länkar till en del av dessa företag. Använd bilder på nätet för att skaffa inspiration för att bygga vinterträdgård, uterum eller ett växthus.

Ett av dessa företag som endast finns på nätet är Bygghemma. De säljer förutom olika glaspartier till vinterträdgård och uterum tex. byggvaror, fönster, dörrar, vikdörrar, skjutdörrar och mycket annat till trädgård. Att bygga vinterträdgård kan man själv göra förutsatt att man inte har tummen mitt i näven eller av någon annan orsak inte själv har möjlighet att själv bygga uterum eller vinterträdgård. En vinterträdgård består som sagt till stor del av fönster, olika glaspartier. Nedan bilder på fönster, glaspartier att använda till en vinterträdgård, hämtade från Bygghemmas hemsida. Ett alternativ är att kombinera en vinterträdgård med ett växthus. Har man bara ett tillräckligt stort växthus så kan man ställa in möbler och en kamin i växthuset som nu också är en vinterträdgård.

glaspartier vinterträdgård glaspartier vinterträdgård

Bilderna på glaspartier ovan är hämtade från Bygghemmas hemsida. Den vänstra bilden är ett skjutbart dörrparti. Öppningsbredd mellan 2925-4125 mm. Bygg ett förstaklassigt uterum att älska från vår till höst med Halle Design. Halle Design med integrerade handtag och dropplist för en mjukare och snyggare finish. Två draghandtag och två låsknoppar ingår. Den högra bilden : Fast väggparti. Öppningsbredd mellan 2215-3115 mm. Bygg ett uterum att älska från vår till höst med Halle Design. Halle Design är förstklassiga uterumssystem. Halle Design är försedd med en matchande välvd dropprofil för ett extra snyggt slutresultat. Halle Design med sin rundade form.

Nedan annonser om vinterträdgård, uterum, inglasade uterum, balkonginglasning, skjutdörrar, glaspartier, byggmaterial, inredning och andra tillbehör för den som ska bygga vinterträdgård. Förutom att köpa olika saker och ting av dessa annonsörer kan man genom att titta på bilder från annonsörernas hemsidor om uterum och tillbehör för att hitta inspiration, ideer, råd och tips för att bygga vinterträdgård. Många gånger har de som annonserar kampanjer vilket kan göra det lönt att vandra mellan annonsörerna och jämföra utbud och priser.

Nedan bild på en vinterträdgård

vinterträdgård

Bygglov för en vinterträdgård. Har för mig att man kan bygga en vinterträdgård på max 15 m2 utan bygglov, samma som gäller för friggebod, uterum, lusthus mm. För att vara helt säker är det bara att fråga sin byggnadsnämnd på kommunen. Att hitta inspiration, få tips och ideer, besök förutom sidorna längre ner på sidan, samt tex. Vi i Villas hemsida. Det finns mycket att hitta om en vinterträdgård på nätet. Det finns också en hel del böcker om att bygga vinterträdgård och om odla blommor och buskar i en vinterträdgård.

vinterträdgård vinterträdgård

En vinterträdgård kan kosta allt från några tusen till många tusen beroende på hur man bygger sin vinterträdgård. Att bygga vinterträdgård som en tillbyggnad till hus, isolerad, uppvärmd eller att utgå från ett växthus som man också kan använda som en vinterträdgård, ger en stor skillnad kostnadsmässigt. Båda varianterna har sina för - och nackdelar. Är det så att man skaffat ett växthus för att i första hand odla grönsaker eller andra växter, så behöver det inte kosta så speciellt mycket att inreda detta växthus även att fungera som en vinterträdgård.

Ska du bygga vinterträdgård eller ett uterum så behöver du byggmaterial. Jag nämnde tidigare Bygghemma men passar också på att rekommendera Byggmax, som du hittar både på nätet och på många orter här i landet. Byggmax har ett brett sortiment av byggvaror till bra kvalitet och priser, du hittar bla. virke, marksten, isolering, dörrar, fönster, tak och armering hos Byggmax.

Inreda vinterträdgård

Nedan länkar till butiker, återförsäljare och tillverkade av glaspartier, skjutdörrar, inredning, byggmaterial, växthus, kompletta friliggande uterum mm för att bygga vinterträdgård eller köpa en vinterträdgård färdigt. De har också en mängd olika tillbehör att inreda vinterträdgård med.

Bauhaus Beijer Byggmax
Jabo Bygghemma Cheapy
Skånska Byggvaror Vindskydd XL bygg
Willabgarden

Vinterträdgård

Nedan sidor som sajten innehåller. Via länkar och annonser på sidan kan man köpa tillbehör att inreda vinterträdgård med och byggmaterial för att bygga vinterträdgård.

HEM Glaspartier Golv till altan
Fristående uterum Skjudörrar Staket
Tak till altan Vinterträdgård Vindskydd